Pulled pork sandwich med syltet fennikel

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Surdeigsrundstykker fylt med saftig pulled pork, bbq-saus og syltet fennikel er mat man blir glad av. Har du tid lag rundstykker og pulled pork fra bunnen av, hvis ikke er det lov å jukse litt. Godt blir det uansett!

Ingredienser

porsjoner
  • 550 g pulled pork

BBQ-saus:

  • 250 g brunt sukker
  • 1 dl sterk kaffe
  • 500 g ketchup
  • 1 ss tabasco

Syltet fennikel:

  • 0,5 dl eddik, 7 %
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 1 ts dillfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 0,5 stk. fennikel

  • 4 stk. fint rundstykke , gjerne eltefritt- eller surdeigsrundstykker
  • 2 ss finhakket bladpersille (kan sløyfes)

Slik gjør du

1. Lag bbq-saus. Ha sukker og varm kaffe i en liten kjele. Sett kokeplaten på svak varme og rør til sukket har løst seg opp. Tilsett ketchup og smak til med tabasco. Avkjøl sausen og hell den på en flaske eller et glass med lokk. La sausen stå minst en time før bruk.

Av denne oppskriften får du en god mengde bbq-saus du kan oppbevare i kjøleskapet og ta frem til flere grillmåltid utover sommeren.

2. Kok opp eddik, sukker og vann med dillfrø, fennikelfrø og korianderfrø til en lake. Avkjøl. Bruk en ostehøvel og skjær fennikel i tynne strimler. Ha fennikelstrimler i laken og sett kaldt.

3. Varm pulled pork etter anvisning på pakken, eller om du har tid lag den selv fra bunnen av.

4. Del rundstykker i to, og smør litt bbq-saus på hver av delene. Legg syltet fennikel på bunnene. Riv kjøttet fra hverandre, og legg det over den syltede fennikelen. Dryss over finhakket bladpersille og legg på rundstykkelokkene.  

Bruk gjerne engangshansker eller to gafler når du river kjøttet i mindre biter slik at du ikke brenner deg.