Pølser med tilbehør

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En skikkelige julepølsefest! Julepølser med potetlomper og grov sennep gir julestemning på riktig nivå.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g pølse (gjerne en blanding av julepølse, medisterpølse, vossakorv, sossisser)
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du

  1. Skjær medisterpølser og vossakorv i store biter. Del dem eventuelt i to, og fjern skinnet. Ønsker du ikke å fjerne skinnet, lag små snitt med en liten spiss kniv på hver side av pølsebitene slik at de ikke sprekker under steking. 
  2. Fres pølsebitene og sossisser i en varm stekepanne med smør til de er gjennomvarme, 2-4 minutter.
Skal du servere pølser til mange? Brun dem raskt i pannen slik at de får en fin farge, legg dem over i en ildfast form og sett dem i stekeovn på 180 °C til de er gjennomvarme 5-6 minutter.

Her er pølsene servert med en smakfull rissalat, stekt brokkoli med sesam og hvitløk, løk-, appelsin- og korianderchutney, lomper og en sterk sennep.