Pølse med eple- og rødbetsalsa

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Snadderpølse med fargerikt og sunt tilbehør! Her har vi toppet pølsa med en salsa av eple, selleri og syltede rødbeter. Frisk og godt!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. krydderpølse eller annen pølse
  • 4 stk. pølsebrød , gjerne hjemmelagde

Eple- og rødbetsalsa:

  • 100 g syltede rødbeter
  • 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. grønt eple
  • 3 stk. vårløk
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 dl alfalfaspirer eller andre spirer

Slik gjør du

  1. Kutt rødbete, stilkselleri og eple i små terninger og vårløk i tynne skiver. Ha alt  i en bolle sammen med finhakket persille og revet hvitløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  2. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Pølsene kan også stekes i en grillpanne eller vanlig stekepanne. 
  3. Varm pølsebrød og smør på kremost.

Anrett de varme pølsene i pølsebrødene, topp med eple- og rødbetsalat. Dryss over friske spirer ved servering. 

Lyst til å lage dine egne pølser og pølsebrød? Her finner du grunnoppskriften på hjemmelagde pølser og pølsebrød.