Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Ingredienser

porsjoner

Potetsalat med syrlig honningdressing:

  • 1 kg kokt potet (nypoteter)
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 stk. sikorisalat (endivie)
  • 2 stk. gul paprika i tynne strimler
  • 1 stk. rødløk i tynne båter
  • 1 ss hakket frisk gressløk

Dressing:

  • 2 ss honning
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1,5 ts salt
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 ts revet sitronskall

Estragonsaus:

  • 2 ss smør
  • 1 pose béarnaisesaus
  • 2 dl hvitvin
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 stk. eggeplomme
  • 2 ss hakket frisk estragon
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er kalkunens svar på pepperbiffen. Du lager den så sterk du vil ved å tilpasse mengden pepper etter eget ønske.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Potetsalat med syrlig honningdressing:

  • 1 kg kokt potet (nypoteter)
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 stk. sikorisalat (endivie)
  • 2 stk. gul paprika i tynne strimler
  • 1 stk. rødløk i tynne båter
  • 1 ss hakket frisk gressløk

Dressing:

  • 2 ss honning
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1,5 ts salt
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 ts revet sitronskall

Estragonsaus:

  • 2 ss smør
  • 1 pose béarnaisesaus
  • 2 dl hvitvin
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 stk. eggeplomme
  • 2 ss hakket frisk estragon

Slik gjør du

  1. Krydre kalkunskivene med salt og grovmalt pepper. Grill eller stek skivene ca. 2–3 minutter på hver side i panne eller på grill. La kjøttet hvile litt i pannen.
  2. Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp. Del potetene i mindre biter. Bland alt i en bolle.
  3. Bland sammen honning, eddik, olje og finrevet sitronskall til dressing. Smak til med litt salt og pepper. 

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  4. Smelt smør og ha i sauspulver fra pose. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter. Trekk kjelen av varmen og visp inn eggeplomme og hakket estragon. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.

Server kalkunfileten med potetsalaten, grønnsaker og estragonsaus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB15 29.05.2024 21:02:10