Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Ingredienser

Potetsalat med syrlig honningdressing:

  • 1 kg kokt potet (nypoteter)
  • ca 200 g blandet salatblad
  • 1 stk. sikorisalat (endivie)
  • 2 stk. gul paprika i tynne strimler
  • 1 stk. rødløk i tynne båter
  • 1 ss hakket frisk gressløk

Dressing:

  • 2 ss honning
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1,5 ts salt
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 ts sitronskall

Estragonsaus:

  • 2 ss smør
  • 1 pose béarnaisesaus
  • 2 dl hvitvin
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 stk. eggeplomme
  • 2 ss hakket frisk estragon
Del

Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er kalkunens svar på pepperbiffen. Du lager den så sterk du vil ved å tilpasse mengden pepper etter eget ønske.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Potetsalat med syrlig honningdressing:

  • 1 kg kokt potet (nypoteter)
  • ca 200 g blandet salatblad
  • 1 stk. sikorisalat (endivie)
  • 2 stk. gul paprika i tynne strimler
  • 1 stk. rødløk i tynne båter
  • 1 ss hakket frisk gressløk

Dressing:

  • 2 ss honning
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1,5 ts salt
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 ts sitronskall

Estragonsaus:

  • 2 ss smør
  • 1 pose béarnaisesaus
  • 2 dl hvitvin
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 stk. eggeplomme
  • 2 ss hakket frisk estragon

Slik gjør du

  1. Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 2–3 minutter på hver side i panne eller på grill. La kjøttet hvile litt i pannen.
  2. Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp. Del potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle. Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten.
  3. Smelt smør og ha i sauspulver fra pose. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter. Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.

Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus.

Du kan gjerne bruke hel kalkunfilet og skjære den i skiver selv.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB13 01.02.2023 07:48:31