Pavlova med appelsin og sjokolade

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pavlova er kjempegodt året rundt! Her er en du kan nyte til påske med deilig appelsinmarmelade, pisket krem og mørk sjokolade. En dessert skapt til å deles! Appelsinene er nå på sitt beste, så lag gjerne appelsinmarmeladen selv. 

Ingredienser

porsjoner
 • 4 stk. eggehvite
 • 0,25 ts salt
 • 250 g sukker
 • 2 ts maisenna
 • 1 ts hvitvinseddik

Du trenger:

 • 2 dl appelsinmarmelade , gjerne hjemmelaget
 • 3 dl kremfløte
 • 40 g revet mørk sjokolade, 70% kakao

Slik gjør du

 1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.

 1. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

 1. Sikt maisenna og ha hvitvinseddik i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
 2. Legg et ark bakepapir på et stekebrett. Fordel blandingen slik at du får seks små marengskaker.
 3. Stek kakene i ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnene er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnene stå i stekeovnen til de er avkjølte, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
 4. Kok en deilig, hjemmelaget appelsinmarmelade, eller bruk en ferdig fra butikken.
 5. Pisk kremfløte til den er stiv.
 6. Legg marengskakene på et stort fat, ha på krem og appelsinmarmelade. Riv over litt sjokolade, og pynt gjerne med noen friske mynteblader om du har, før du serverer den deilige desserten.

 

Du kan også anrette pavlovaene som små porsjonsdesserter. Legg kakene på tallerkener, topp med krem og marmelade. Riv over litt sjokolade og server.

Er du ekstra glad i Pavlova frister det kanskje med en lakrispavlova eller en sjokoladepavlova, om du ikke ønsker å gå for klassisk pavlova med vaniljekrem og bær