Panerte koteletter med stuede grønnsaker
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Panerte nakkekoteletter med stuede rotgrønnsaker er veldig god, smakfull og enkel kosemat. Paneringen sørger her for en «crispy» overflate og et mørt saftig indre.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. nakkekoteletter av svin -
2 stk. egg -
2 dl griljermel -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss revet parmesan -
2 ss finhakkede frisk kruspersille -
2 ss margarin til steking
Stuede grønnsaker:
-
3 stk. gulrot -
2 skiver kålrot -
0,5 stk. sellerirot -
1 ss smør -
2 ss hvetemel -
, eventuelt melk/kokevann fra grønnsakene
3 dl melk , eventuelt kokevann fra grønnsakene
Slik gjør du
- Knekk eggene i en arbeidsbolle og pisk dem lett med en gaffel. Bland griljermel, salt, pepper, parmesan og finhakkede urter i en skål.
- Tørk av kotelettene med litt kjøkkenpapir og vend dem først i egg og deretter i blandingen med griljermel.
- Stek dem pent brune, 2- 3 minutter på hver side. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 min.
- Skrell og skjær grønnsakene i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann. Kok også poteter møre i lettsaltet vann.
- Smelt smør i en kjele, tilsett mel og rør til blandingen slipper kjelen. Spe med grønnsakkraft og la sausen koke i 5 minutter før grønnsakene vendes inn.
Server panerte koteletter med stuede grønnsaker og kokte poteter.
Har du brødrester hjemme kan du lage ditt eget griljermel.