Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pho med kylling

Pho med kylling

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • ca. 80 g frisk ingefær
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 ss hel pepper
  • 3 stk. hel nellik
  • 3 stk. stjerneanis
  • 1 stk. kylling (ca. 1000 g)
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)

Til servering:

  • 0,5 stk. løk
  • 2 stk. vårløk
  • 200 g bønnespirer
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 400 g brede risnudler , kalt Banh Pho
  • 1 stk. lime
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 dl sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 dl hoisinsaus
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig, varm kyllingkraft med asiatiske smaker! Pho med nudler, revet kylling, friske grønnsaker og koriander - Perfekt kosemat!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • ca. 80 g frisk ingefær
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 ss hel pepper
  • 3 stk. hel nellik
  • 3 stk. stjerneanis
  • 1 stk. kylling (ca. 1000 g)
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)

Til servering:

  • 0,5 stk. løk
  • 2 stk. vårløk
  • 200 g bønnespirer
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 400 g brede risnudler , kalt Banh Pho
  • 1 stk. lime
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 dl sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 dl hoisinsaus

Slik gjør du

  1. Skrell og del løk i to. Skrell ingefær og det hele ingefærbiten i to på langs. Varm en stekepanne og legg i løk og ingefær med snittflaten ned i den tørre pannen. Stek til snittflatene er helt svarte (husk å sette på vifta!)
  2. Rist kanelstang, pepperkorn, nellik og stjerneanis i tørr panne til det begynner å dufte kraftig.
  3. Del hel kylling i store biter og legg i en vid kjele.

  1. Hell på vann til det dekker og kok opp. Fjern urenhetene som danner seg på overflaten. Senk varmen og tilsett løk, ingefær, kanelstang, pepperkorn, nellik, stjerneanis og fiskesaus. La kyllingen småkoke i ca. 1 time, skum av når det trengs.
  2. Løft kyllingbitene ut av kjelen og la kraften fortsette å småkoke i 15 minutter. Rens kyllingen fri for bein og skjær eller riv kjøttet i mindre biter. Sett til side.
  3. Sil av kraften og kok opp igjen, smak til med salt og pepper og eventuelt litt fiskesaus.
  4. Kok nudler etter bruksanvisning på pakken.
  5. Skjær løk i tynne båter, chili i tynne ringer og strimle vårløk. Finhakk koriander. Sett til side i skåler.
  6. Fordel nudler, kyllingbiter, løk, vårløk og chili i skåler. Hell i kokende kraft og dryss koriander på toppen.

Server rykende varm med limebåter, chilisaus og hoisinsaus ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 26.04.2024 07:29:49