Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Panerte koteletter med stuede grønnsaker

Panerte koteletter med stuede grønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. nakkekoteletter av svin
  • 2 stk. egg
  • 2 dl griljermel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss revet parmesan
  • 2 ss finhakkede frisk kruspersille
  • 2 ss margarin til steking

Stuede grønnsaker:

  • 3 stk. gulrot
  • 2 skiver kålrot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • , eventuelt melk/kokevann fra grønnsakene 3 dl melk , eventuelt kokevann fra grønnsakene
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 845 kcal
Fett 53 g
Protein 53 g
Karbohydrater 32 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Panerte nakkekoteletter med stuede rotgrønnsaker er veldig god, smakfull og enkel kosemat. Paneringen sørger her for en «crispy» overflate og et mørt saftig indre. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. nakkekoteletter av svin
  • 2 stk. egg
  • 2 dl griljermel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss revet parmesan
  • 2 ss finhakkede frisk kruspersille
  • 2 ss margarin til steking

Stuede grønnsaker:

  • 3 stk. gulrot
  • 2 skiver kålrot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • , eventuelt melk/kokevann fra grønnsakene 3 dl melk , eventuelt kokevann fra grønnsakene
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 845 kcal
Fett 53 g
Protein 53 g
Karbohydrater 32 g

Slik gjør du

  1. Knekk eggene i en arbeidsbolle og pisk dem lett med en gaffel. Bland griljermel, salt, pepper, parmesan og finhakkede urter i en skål.
  2. Tørk av kotelettene med litt kjøkkenpapir og vend dem først i egg og deretter i blandingen med griljermel. 
  3. Stek dem pent brune, 2- 3 minutter på hver side. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 min. 
  4. Skrell og skjær grønnsakene i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann. Kok også poteter møre i lettsaltet vann.
  5. Smelt smør i en kjele, tilsett mel og rør til blandingen slipper kjelen. Spe med grønnsakkraft og la sausen koke i 5 minutter før grønnsakene vendes inn.

Server panerte koteletter med stuede grønnsaker og kokte poteter.

Har du brødrester hjemme kan du lage ditt eget griljermel.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 14.11.2024 11:43:03