Nakkekoteletter med honning, lime og soya

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har kotelettene fått følge av grønne grønnsaker og en nydelig marinade med honning, lime og soya.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. nakkekoteletter av svin eller svinekoteletter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Marinade:

  • 1 dl honning
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss worchestershiresaus
  • Saften av 1 stk. lime
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær revet

Grønnsaker:

  • 0,5 stk. grønn squash
  • 100 g aspargesbønner
  • 100 g sukkererter
  • 2 dl frosne edamamebønner (soyabønner)
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stilk bladpersille
  • 0,5 ss maisenna
  • 1 ss vann

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 125 °C.

  1. Tørk svinekotelettene med kjøkkenpapir og gni dem godt inn med salt og kvernet pepper.
  2. Stek kotelettene godt på begge sider i varm en stekepanne med olivenolje og legg dem over i en ildfast form. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over kotelettene. Dekk med et lokk eller aluminiumsfolie og plasser formen midt i ovnen i 20-25 minutter.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  3. Skjær squash i tynne strimler, kutt av stilkfestet på aspagesbønnene og del sukkererter i to på langs. Stek grønnskene i en varm stekepanne med olje i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper og vend inn grovhakket persille rett før servering
  4. Ta formen ut av ovnen og la kjøttet hvile et par minutter. Hell kraften som har dannet seg i formen i en liten kjele og kok opp. Rør sammen maisenna og litt kaldt vann og visp det inn i sausen. Kok opp under omrøring og smak til med salt og pepper.
  5. Skjær kotelettene i tykke skiver og server sammen med grønnsakene. 

Retten kan serveres med kokt ris.