Nakkekoteletter med honning, lime og soya
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her har kotelettene fått følge av grønne grønnsaker og en nydelig marinade med honning, lime og soya.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. nakkekoteletter av svin eller svinekoteletter -
2 ss olivenolje -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Marinade:
-
1 dl honning -
0,5 dl soyasaus -
1 ss worchestershiresaus -
Saften av
1 stk. lime -
2 båter finhakket hvitløk -
1 bit tommelstor frisk ingefær revet
Grønnsaker:
-
0,5 stk. grønn squash -
100 g aspargesbønner -
100 g sukkererter -
2 dl frosne edamamebønner (soyabønner) -
1 båt finhakket hvitløk -
2 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 stilk bladpersille
-
0,5 ss maisenna -
1 ss vann
Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 125 °C.
- Tørk svinekotelettene med kjøkkenpapir og gni dem godt inn med salt og kvernet pepper.
- Stek kotelettene godt på begge sider i varm en stekepanne med olivenolje og legg dem over i en ildfast form. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over kotelettene. Dekk med et lokk eller aluminiumsfolie og plasser formen midt i ovnen i 20-25 minutter.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Skjær squash i tynne strimler, kutt av stilkfestet på aspagesbønnene og del sukkererter i to på langs. Stek grønnskene i en varm stekepanne med olje i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper og vend inn grovhakket persille rett før servering
- Ta formen ut av ovnen og la kjøttet hvile et par minutter. Hell kraften som har dannet seg i formen i en liten kjele og kok opp. Rør sammen maisenna og litt kaldt vann og visp det inn i sausen. Kok opp under omrøring og smak til med salt og pepper.
- Skjær kotelettene i tykke skiver og server sammen med grønnsakene.
Retten kan serveres med kokt ris.