MemphisKylling - smørbakte overlår

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norges beste kyllingrett på grillen? Dette er en versjon av den kyllingen som Det Norske Grilllandslaget bruker under VM i Barbecue i Memphis, Tennessee.

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. kylling overlår
  • 3 ss rub-a-dub (krydderblanding)
  • 250 g usaltet smør
  • 12 ss Teigens bbq-saus

Slik gjør du

  1. Skjær den øverste delen av låret så de er rektangulære og uten overflødig skinn.
  2. Krydre kyllingstykkene med rub-a-dub krydderblanding.
  3. Legg lårene i aluminiumsform eller ildfast form med 1 cm smeltet usaltet smør i bunnen av formen.
  4. Kyllingen grilles på lav varme, under lokk, indirekte/ på den kjølige delen av grillen, i ca. 1 time og 15 minutter.
  5. Pensle kyllingstykkene med BBQ saus 2-3 ganger de siste 15 minuttene av grilltiden, for å få en blank og fin overflate med masse god smak.
  6. Kyllinglårene er ferdige når temperaturen ved beinet er 72 grader.