Lagre

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 3 ss olje

Gresk salat:

  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. fetaost
  • 3 ss virgin olivenolje
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 ts tørket oregano
Del

Lammeboller med gresk salat og tzatziki

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Greske lammeboller med gresk salat og tzatziki gir gode minner om sol, sommer og greske tavernaer.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 3 ss olje

Gresk salat:

  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. fetaost
  • 3 ss virgin olivenolje
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 ts tørket oregano

Slik gjør du

  1. Rør sammen lammedeig, salt og pepper til en seig deig. Tilsett hvitløk, chili og rosmarin. Form til kjøttboller som tres på spyd eller pinne.
  2. Pensle bollene med olje og grill dem i 4-5 minutter på hver side, eller stek dem i stekepanne. 
  3. Skjær tomater og agurk i skiver, og løk i ringer. Ha løken i en liten skål og press sitronsaft over. Bland med fingrene og la stå noen minutter. Fordel salatingrediensene på tallerkener og legg på sitronmarinert rødløk. Dryss med litt oregano og drypp over litt olje.

Server kjøttbollene med tzatziki.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant