Lam mørbrad i spinatsalat med honningdressing

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en frisk, lett og deilig salat som funker utmerket som smårett eller som lunsjrett. Lammekjøttet har vi krydret med malt anis og salaten med malt ingefær. Dette vekker en bitteliten julestemning hos smaksløkene. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g mørbrad av lam
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts malt anis

Spinatsalat:

  • 400 g frisk spinat
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 1 stk. granateple
  • 2 stk. appelsin
  • 100 g cashewnøtter

Honningdressing:

  • 4 ss hvitvinseddik
  • 2 ss honning
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter hvitløk
  • saften av 0,5 stk. lime

Slik gjør du

  1. Bland salt, pepper og malt anis, og krydre kjøttet med blandingen. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med margarin, og legg det over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek i ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det i skiver.
  2. Visp sammen eddik og honning og spe med olivenolje mens du visper. Ha i pepper, finhakket hvitløk og limesaft. Vispe til dressingen har samlet seg og blitt blandet.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  3. Vask og rens spinat, bland inn krydderi oljen og vend den inn i spinaten. Fordel spinaten i skåler/tallerkener. Del granateple i to med en skarp kniv, og dunk ut kjernene i en arbeidsbolle med baksiden av en spiseskje. Skjær skall av appelsin, ta med det hvite og skjær ut appelsinfileter. Fordel granateplekjerner, appelsinfileter og cashewnøtter på salaten. Topp salaten med skiver av lam mørbrad.