Kylling med gurkemeie- og fløtesaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En gullgul og nydelig rett farget og smaksatt meg gurkemeie og andre varme krydder. En ordentlig hjertevarmer med spennende smaker!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g kyllingfilet eller kylling lårfilet -
2 dl gresk yoghurt -
2 ss sitronsaft -
1,5 ts gurkemeie -
1,5 ts garam masala -
1 ts chilipulver -
1 ts malt spisskummen -
1 ss revet frisk ingefær -
4 båter finhakket hvitløk
Saus
-
1 stk. løk -
2 ss nøytral olje -
0,5 boks hakkede tomater -
2 dl kremfløte eller créme fraîche -
1 ts sukker
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i biter på ca 3-4 cm og ha dem i en skål.
- Bland yoghurt, sitronsaft, gurkemeie, garam masala, chilipulver, spisskummen, ingefær og hvitløk og hell det over kyllingbitene. Bland godt og sett kaldt i minst tre timer, gjerne over natten.
- Varm en dyp stekepanne/sauteringspanne med smør. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kyllingbitene. Løft én og én bit ut av marinaden uten å riste av marinade, og legg dem i stekepannen (resten av marinaden skal ikke brukes videre).
- Brun kyllingbitene på begge sider i flere omganger. Krydre med litt salt og kvernet pepper. Ta bitene ut av pannen og legg dem på en tallerken til alle er brunet.
- Ha den hakkede løken pannen og la den surre til den er myk og blank. Tilsett knuste tomater, fløte/créme fraîche og sukker. Legg kyllingbitene tilbake i sausen. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke i sausen i ca. 15 minutter, eller til det er gjennomkokt. Smak om nødvendig til med salt og kvernet pepper.
- Finhakk litt koriander og dryss over retten før du serverer.
Server rykende varm med basmatiris og nystekte nanbrød.