Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Butter chicken - indisk smørkylling

Kylling med gurkemeie- og fløtesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kyllingfilet eller kylling lårfilet
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 2 ss sitronsaft
  • 1,5 ts gurkemeie
  • 1,5 ts garam masala
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss smør til steking

Gurkemeie- og fløtesaus:

  • 1 stk. løk
  • 0,5 boks hakkede tomater
  • 2 dl kremfløte eller créme fraîche
  • 1 ts sukker
  • 2 ss nøytral olje

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En gullgul og nydelig rett farget og smaksatt meg gurkemeie og andre varme krydder. En ordentlig hjertevarmer med spennende smaker! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kyllingfilet eller kylling lårfilet
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 2 ss sitronsaft
  • 1,5 ts gurkemeie
  • 1,5 ts garam masala
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss smør til steking

Gurkemeie- og fløtesaus:

  • 1 stk. løk
  • 0,5 boks hakkede tomater
  • 2 dl kremfløte eller créme fraîche
  • 1 ts sukker
  • 2 ss nøytral olje

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server rykende varm med basmatiris og nystekte nanbrød.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 25.04.2025 21:00:38