Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Indisk krydret lammekjøttdeig med poteter

Indisk krydret lammekjøttdeig med poteter

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. laurbærblad
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 500 g potet
  • 4 stk. tomat
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet) eller vann
  • 1 pose liten frisk spinat

Til servering

  • 1 ts chiliflakes
  • 1 stk. grønn chili
  • 4 stk. nanbrød
  • 2 dl gresk yoghurt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 819 kcal
Fett 36 g
Protein 35 g
Karbohydrater 84 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med et utvalg krydder i huset, får du enkelt den deilige indiske smaken på denne retten. Kjøttdeig av lam er anvendelig til raske og smaksrike retter som dette.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. laurbærblad
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 500 g potet
  • 4 stk. tomat
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet) eller vann
  • 1 pose liten frisk spinat

Til servering

  • 1 ts chiliflakes
  • 1 stk. grønn chili
  • 4 stk. nanbrød
  • 2 dl gresk yoghurt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 819 kcal
Fett 36 g
Protein 35 g
Karbohydrater 84 g

Slik gjør du

  1. Kutt løk i biter og finhakk ingefær, hvitløk og chili.
  2. Varm olje i en dyp stekepanne eller sauteringspanne og fres løken til den begynner å bli myk. Tilsett ingefær, hvitløk og chili og fres videre ett minutt.
  3. Tilsett garam masala, gurkemeie, malt koriander, chilipulver, hel kanel og laurbærblad og fres videre til det begynner å dufte.
  4. Ha i kjøttdeigen og fres videre til den endrer farge. Bruk en gaffel eller stekespade til å dele den i biter.
  5. Del potet og tomat i biter og ha i gryten sammen med buljong eller vann. Kok opp, senk varmen og la alt koke til potetene er ferdige.
  6. Smak til med salt og kvernet pepper. Vend inn spinat rett før servering.

Pynt retten med grønn chili i tynne ringer og litt chiliflak. Server rykende varm med nanbrød ved siden av. Yoghurt demper heten i retten. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB12 05.10.2024 18:49:35