Indisk krydret lammekjøttdeig med poteter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med et utvalg krydder i huset, får du enkelt den deilige indiske smaken på denne retten. Kjøttdeig av lam er anvendelig til raske og smaksrike retter som dette.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. laurbærblad
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 500 g potet
  • 4 stk. tomat
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet) eller vann
  • 1 pose liten frisk spinat

Til servering

  • 1 ts chiliflakes
  • 1 stk. grønn chili
  • 4 stk. nanbrød
  • 2 dl gresk yoghurt

Slik gjør du

  1. Kutt løk i biter og finhakk ingefær, hvitløk og chili.
  2. Varm olje i en dyp stekepanne eller sauteringspanne og fres løken til den begynner å bli myk. Tilsett ingefær, hvitløk og chili og fres videre ett minutt.
  3. Tilsett garam masala, gurkemeie, malt koriander, chilipulver, hel kanel og laurbærblad og fres videre til det begynner å dufte.
  4. Ha i kjøttdeigen og fres videre til den endrer farge. Bruk en gaffel eller stekespade til å dele den i biter.
  5. Del potet og tomat i biter og ha i gryten sammen med buljong eller vann. Kok opp, senk varmen og la alt koke til potetene er ferdige.
  6. Smak til med salt og kvernet pepper. Vend inn spinat rett før servering.

Pynt retten med grønn chili i tynne ringer og litt chiliflak. Server rykende varm med nanbrød ved siden av. Yoghurt demper heten i retten.