Indisk krydret lammekjøttdeig med poteter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Med et utvalg krydder i huset, får du enkelt den deilige indiske smaken på denne retten. Kjøttdeig av lam er anvendelig til raske og smaksrike retter som dette.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
1 ts finhakket frisk ingefær -
2 båter hvitløk -
1 stk. grønn chili -
2 ss nøytral olje -
2 ts garam masala -
2 ts gurkemeie -
2 ts malt koriander -
1 ts chilipulver -
1 stk. hel kanel -
2 stk. laurbærblad -
400 g kjøttdeig av lam -
500 g potet -
4 stk. tomat -
2 dl hønsebuljong (utblandet) eller vann -
1 pose liten frisk spinat
Til servering
-
1 ts chiliflakes -
1 stk. grønn chili -
4 stk. nanbrød -
2 dl gresk yoghurt
Slik gjør du
- Kutt løk i biter og finhakk ingefær, hvitløk og chili.
- Varm olje i en dyp stekepanne eller sauteringspanne og fres løken til den begynner å bli myk. Tilsett ingefær, hvitløk og chili og fres videre ett minutt.
- Tilsett garam masala, gurkemeie, malt koriander, chilipulver, hel kanel og laurbærblad og fres videre til det begynner å dufte.
- Ha i kjøttdeigen og fres videre til den endrer farge. Bruk en gaffel eller stekespade til å dele den i biter.
- Del potet og tomat i biter og ha i gryten sammen med buljong eller vann. Kok opp, senk varmen og la alt koke til potetene er ferdige.
- Smak til med salt og kvernet pepper. Vend inn spinat rett før servering.
Pynt retten med grønn chili i tynne ringer og litt chiliflak. Server rykende varm med nanbrød ved siden av. Yoghurt demper heten i retten.