Hveteboller med sprø kaffetopping

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kaffeboller, best kjent på tiktok som 'Coffee buns', er luftige hveteboller med et sprø lokk av kaffekrem og smør i kjernen... Nam! Bolletrenden er særlig populær i Malaysia og Asia under navnet Rotiboy. En ny bollefavoritt!

Ingredienser

porsjoner

Hveteboller:

  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 1 pk fersk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • 6 dl melk
  • 50 g smør til fyll

Kaffetopping:

  • 3 ts pulverkaffe
  • 3 ts kokende vann
  • 100 g romtemperert smør
  • 100 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 120 g hvetemel

Slik gjør du

Vil du lage kaffeboller til fastelavens? Lag en enkel kaffekrem, ved å piske 3 dl kremfløte, 0.5 dl sukker og 2 ss espresso pulverkaffe til luftig krem, som du fyller bollene med. Mums!  

bar
bar
bar
bar
bar
bar

Vil du heller bake trippel sjokoladebolle eller hveteboller med sprø kaneltopping? Vi har verdens beste oppskrift!

bar