Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og rosmarin

Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og rosmarin

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 12 skiver chorizopølse
  • 2 båter hvitløk i tynne skiver
  • 5 stilker frisk rosmarin eventuelt persille
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts chiliflakes

Melonsalat

  • 1 skive grovt rugbrød i terninger
  • 1 ss smør til steking
  • 0,5 pose feldsalat
  • 800 g vannmelon i terninger
  • 0,5 stk. galiamelon i terninger
  • 100 g fetaost i små biter
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss honning
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svinefilet er både mørt og magert. Helsteker du fileten blir kjøttet saftig og godt. Her er en helstekt filet fylt med smakfull chorizo, hvitløk og rosmarin. Server gjerne en frisk og lett melonsalat til svinekjøttet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 12 skiver chorizopølse
  • 2 båter hvitløk i tynne skiver
  • 5 stilker frisk rosmarin eventuelt persille
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts chiliflakes

Melonsalat

  • 1 skive grovt rugbrød i terninger
  • 1 ss smør til steking
  • 0,5 pose feldsalat
  • 800 g vannmelon i terninger
  • 0,5 stk. galiamelon i terninger
  • 100 g fetaost i små biter
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss honning

Slik gjør du

1. Lag 5 snitt på skrå i svinefileten, krydre med salt og pepper. Legg skiver av chorizo, hvitløk og rosmarin i snittene. Bind fileten opp med hyssing.

2. Brun fileten godt på alle sider i en stekepanne med smør. Legg fileten over i en ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen. Sett formen i stekeovn og stek på 125 °C til steketermometeret viser 70 °C. Dryss over chiliflakes og la fileten hvile i minst 10 minutter.

3. Stek rugbrød i en stekepanne med smør til det er sprøtt.

4. Vask salat og anrett den på et fat. Legg på biter av melon og ost. Ha på limesaft og honning. Dryss over stekt rugbrød.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

Server saftig svinefilet med melonsalat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 06:01:15