Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Frikadeller med salat,rødbeter og glaserte nøtter

Frikadeller med salat, rødbeter og glaserte nøtter

Ingredienser

porsjoner

Frikadeller:

  • 600 g kjøttdeig , gjerne en blanding av svin og storfe
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 3 ss hvetemel
  • 1,5 dl øl gjerne alkoholfritt
  • 2 ss smør til steking

Salat:

  • 100 g pistasjnøtter
  • 2 ss honning
  • 2 pk blandet babybladsalat (à 65 g)
  • 250 g ferdigkokt rødbete
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 559 kcal
Fett 33 g
Protein 37 g
Karbohydrater 25 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Danskene elsker sine frikadeller og det gjør vi også! Her serverer vi de saftige "kjøttkakene" med en frisk salat, kokte rødbeter og glaserte nøtter. Super hverdagsmiddag!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Frikadeller:

  • 600 g kjøttdeig , gjerne en blanding av svin og storfe
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 3 ss hvetemel
  • 1,5 dl øl gjerne alkoholfritt
  • 2 ss smør til steking

Salat:

  • 100 g pistasjnøtter
  • 2 ss honning
  • 2 pk blandet babybladsalat (à 65 g)
  • 250 g ferdigkokt rødbete
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 559 kcal
Fett 33 g
Protein 37 g
Karbohydrater 25 g

Slik gjør du

1. Ha kjøttdeigen i en bolle og tilsett mel, løk, salt og pepper. Arbeid dette inn i farsen. Tilsett egg og kna det godt inn. Spe så med øl til en smidig farse.

2. Form halvstore, litt ovale frikadeller med en skje. Smelt smør i en stekepanne og stek frikadellene gyllenbrune på alle sider. La dem ettersteke en stund på lav varme, slik at de blir helt gjennomstekte.

3. Rist pistasjenøtter noen minutter i en varm stekepanne, og ha i honning. Rør rundt slik at nøttene dekkes av honningen. 

4. Vask salat og tørk den godt. Del rødbete i båter og legg dem over salaten. Strø de glaserte nøttene over.

Server saftige frikadeller med salat, rødbeter og glaserte nøtter. Kokt potet og fløtesaus smaker også godt til.

Frikadellene kan lages i større porsjoner og fryses ned. Da er det bare å tine og varme frikadellene i panne eller ovn når du får lyst på dem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB14 13.10.2024 14:52:17