1. Ha kjøttdeigen i en bolle og tilsett mel, løk, salt og pepper. Arbeid dette inn i farsen. Tilsett egg og kna det godt inn. Spe så med øl til en smidig farse.
2. Form halvstore, litt ovale frikadeller med en skje. Smelt smør i en stekepanne og stek frikadellene gyllenbrune på alle sider. La dem ettersteke en stund på lav varme, slik at de blir helt gjennomstekte.
3. Rist pistasjenøtter noen minutter i en varm stekepanne, og ha i honning. Rør rundt slik at nøttene dekkes av honningen.
4. Vask salat og tørk den godt. Del rødbete i båter og legg dem over salaten. Strø de glaserte nøttene over.
Server saftige frikadeller med salat, rødbeter og glaserte nøtter. Kokt potet og fløtesaus smaker også godt til.
Frikadellene kan lages i større porsjoner og fryses ned. Da er det bare å tine og varme frikadellene i panne eller ovn når du får lyst på dem.