Entrecôte med bakt hvitløk og marinert feta

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En stor og saftig entrecôte er manges favoritt når de skal unne seg noe riktig godt. Perfekt stekt og med smakfullt følge av fetaost og bakt hvitløk er dette mat som kan sette noen og enhver i feststemning. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g entrecôte av storfe
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk. ferske hvitløk
  • 2 ss smør
  • 100 g marinert fetaost
  • 1 stk. lime i båter

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i biffer à 200 gram, dersom du ikke har kjøpt ferdige biffer.
  2. Skjær av ca. 1/3 av toppen på hvitløkene, slik at hvitløkbåtene er godt synlig. Plasser dem i en liten ildfast form, og legg litt smør på toppen av hver hvitløk. Bak dem i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter, eller til hvitløken begynner å få farge, og båtene er ordentlig myke.
  3. Brun entrecôtebiffene i margarin på sterk varme. Krydre med salt og pepper og etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side (medium). La biffene hvile et par minutter før servering.

Server entrecôtebiffene med en skje marinert feta og bakt hvitløk. Hvitløkbåtene kan man klemme ut av skallet. Honningglaserte rotgrønnsaker smaker godt til.