Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Dillmajones

Dillmajones

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 5 dl ferdig majones

  • ca. 70 g frisk dill
  • 4 dl nøytral olje
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft eller vineddik
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En lysende grønn dillmajones smaker nydelig til alle slags skalldyr. Prøv den til sukkersaltet laks, lettgravet ørret eller server den til sommerens rekefest. Husk å bruke ingredienser med samme temperatur når du skal vispe sammen majonesen, og vær tålmodig når du sper med oljen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 5 dl ferdig majones

  • ca. 70 g frisk dill
  • 4 dl nøytral olje
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft eller vineddik
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oljen skal du bruke videre til å lage majones, men hvis du ønsker å lage ekstra olje til å ha på lur kan du helle den over på en ren flaske og oppbevare den mørkt og kaldt. Oljen er holdbar i minst 6 måneder og bevarer også fargen godt.

Ferdig majones skal være så tykk at den holder fasongen.

Dillmajones

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 14.05.2024 17:39:49