Dalgona med solbær

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Superenkel

Du har kanskje allerede sjekket ut den populære dalgona-kaffen? Hva med å prøve denne varianten med solbærsmak? Perfekt om du ikke liker kaffe! 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk Solbærtoddy (pulver)
  • 2 dl kremfløte
  • 10 stk. isbiter
  • 6 dl melk

Solbærsirup

  • 1 pk Solbærtoddy (pulver)
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl vann

Pynt

  • 0,5 ts frysetørkede bringebær

Slik gjør du

  1. Lag sirup ved å ha solbærpulver, sukker og vann i en kjele. Kok opp og la småkoke i ca. 15 minutter. Avkjøl helt. Har den ikke blitt tykk nok kan du koke den i et par minutter til. 
  2. Ha solbærpulver i en bolle. Om du vil pynte kanten av glasset tar du litt vann på fingeren og rundt toppen av glasset. Dypp det ned i pulveret for å få en fin kant.
  3. Ha kremfløte i bollen og pisk til en myk og kremete konsistens. 
  4. Ha isbitene i glasset og fyll på melk.
  5. Bruk en skje og legg solbærkremen på toppen av melken.
  6. Pynt med solbærsirup og eventuelt frysetørkede bringebær. 

Dalgonadrikk med jordbær- eller bringebærsmak? Bruk 1 ss syltetøy per desiliter fløte. Bruk syltetøy med lite klumper for det beste resultatet!

Har du prøvd den originale dalgona kaffen? Eller hva med denne versjonen med sjokolade