Dalgona med solbær
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Superenkel
Du har kanskje allerede sjekket ut den populære dalgona-kaffen? Hva med å prøve denne varianten med solbærsmak? Perfekt om du ikke liker kaffe!
Ingredienser
porsjoner
-
1 pk Solbærtoddy (pulver) -
2 dl kremfløte -
10 stk. isbiter -
6 dl melk
Solbærsirup
-
1 pk Solbærtoddy (pulver) -
0,5 dl sukker -
0,5 dl vann
Pynt
-
0,5 ts frysetørkede bringebær
Slik gjør du
- Lag sirup ved å ha solbærpulver, sukker og vann i en kjele. Kok opp og la småkoke i ca. 15 minutter. Avkjøl helt. Har den ikke blitt tykk nok kan du koke den i et par minutter til.
- Ha solbærpulver i en bolle. Om du vil pynte kanten av glasset tar du litt vann på fingeren og rundt toppen av glasset. Dypp det ned i pulveret for å få en fin kant.
- Ha kremfløte i bollen og pisk til en myk og kremete konsistens.
- Ha isbitene i glasset og fyll på melk.
- Bruk en skje og legg solbærkremen på toppen av melken.
- Pynt med solbærsirup og eventuelt frysetørkede bringebær.
Dalgonadrikk med jordbær- eller bringebærsmak? Bruk 1 ss syltetøy per desiliter fløte. Bruk syltetøy med lite klumper for det beste resultatet!
Har du prøvd den originale dalgona kaffen? Eller hva med denne versjonen med sjokolade?