Cinnamon buns

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Cinnamon buns, skillingsboller eller kanelboller om du vil - er deilig hvetebakst fylt med en blanding av sukker og kanel. I tillegg har vi toppet kanelsnurrene med en syrlig kremostglasur! 

Ingredienser

12 Porsjoner

Deig:

  • 75 g smør
  • 7,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 2 dl melk
  • 0,5 pk gjær for søte deiger, eventuelt fersk gjær
  • 1 stk. egg til pensling (kan sløyfes)

Kanelfyll:

  • 100 g romtemperert smør
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 ts maisenna
  • 2 ts malt kanel
  • 0,25 ts salt

Kremostglasur:

  • 200 g kremost naturell
  • 50 g romtemperert smør
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • saft av ca. 0,25 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Kutt smør i terninger.
  2. Ha hvetemel, sukker, bakepulver, salt, egg, kardemomme, kanel og melk i en bakebolle, og smuldre i gjæren.
  3. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin i ca. 15 minutter. 
  4. Tilsett smøret og elt deigen videre i ca 10 minutter, til deigen blir myk og elastisk. Ta gjerne "glutentesten" mot slutten av eltingen. Strekk i deigen - føles den kort, bør den eltes litt til. Er den elastisk og smidig er den klar for heving. 
  5. Dekk til deigen og la heve i ca. 45 minutter, eller til dobbel størrelse. 
  6. Rør sammen romtemperert smør, brunt sukker, kanel, maizenna og salt til kanelfyllet.
  7. Kjevle deigen ut til et rektangel. Smør på kanelfyllet og rull deigen tett sammen til en lang pølse. 
  8. Del pølsen i 9, 12 eller 15 emner, alt etter hvor stor form du har. Vi har brukt en form som er 20 x 30 cm. Ha bakepapir i formen og sett kanelsnurrene oppi med litt mellomrom. 
  9. Dekk til formen, og la dem etterheve i ca. 30 minutter. 
  10. Sett ovnen på 180 °C, og pensle eventuelt snurrene med et sammenvispet egg. Stek kanelsnurrene i 10-12 minutter, eller til de har en gyllen fin farge.  
  11. Kjør sammen ingrediensene til kremostglasuren med en stavmikser, til du har en glatt krem. Smak til med sitronsaft. Ha eventuelt i litt vann eller juice om du ønsker en tynnere glasur. 
  12. Avkjøl bollene helt før du smører på glasuren.
Når deigen eltes stiger temperaturen. Sjekk underveis slik at deigen ikke «går varm». Optimal deigtemperatur er mellom 24-26 °C, og deigen bør ikke overstige 37°C. Blir deigen for varm kan gjæren "dø", og deigen vil ikke heve som den skal. 

Er du glad i å bake gjærbakst? Da vil du sikkert også like solskinnsbollene eller kanelknutene våre også.

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.