Cinnamon buns

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Cinnamon buns, skillingsboller eller kanelboller om du vil - er deilig hvetebakst fylt med en blanding av sukker og kanel. I tillegg har vi toppet kanelsnurrene med en syrlig kremostglasur! 

Ingredienser

12 Porsjoner

Deig:

  • 7,5 dl hvetemel
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 pk gjær for søte deiger, eventuelt fersk gjær
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 2 dl melk
  • 1 stk egg
  • 75 g romtemperert smør i terninger
  • 1 stk egg til pensling (kan sløyfes)

Kanelfyll:

  • 100 g romtemperert smør
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 ts maisstivelse (maizena)
  • 2 ts malt kanel
  • 0,25 ts salt

Kremostglasur:

  • 200 g kremost naturell
  • 50 g romtemperert smør
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • saft av ca. 0,25 stk sitron

Slik gjør du

  1. Ha mel, sukker, gjær, bakepulver, salt, kardemomme og kanel i en bakebolle. Rør det raskt sammen.
  2. Visp sammen melk og egg. Bruk romtempererte råvarer eller varm forsiktig opp blandingen til 25-30 °C.
  3. Ha melkeblandingen i bollen med det tørre, og elt i 5-10 minutter på lav hastighet til deigen samler seg og slipper bollen litt. 
  4. Ha romtemperert smør i terninger, og elt til deigen er smidig og har en blank, fin overflate, ca. 10 minutter. Ta gjerne "glutentesten" mot slutten av eltingen. Strekk i deigen - føles den kort, bør den eltes litt til. Er den elastisk og smidig er den klar for heving. 
  5. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, 1 - 1,5 time.  
  6. Rør sammen romtemperert smør, brunt sukker, kanel, maizenna og salt til kanelfyllet.
  7. Kjevle deigen ut til et rektangel. Smør på kanelfyllet og rull deigen tett sammen til en lang pølse. 
  8. Del pølsen i 9, 12 eller 15 emner, alt etter hvor stor form du har. Vi har brukt en form som er 20 x 30 cm. Ha bakepapir i formen og sett kanelsnurrene oppi med litt mellomrom. 
  9. Dekk formen med plastfolie, og la dem etterheve i ca. 30 minutter. 
  10. Sett ovnen på 180 °C, og pensle eventuelt snurrene med et sammenvispet egg. Stek kanelsnurrene i 10-12 minutter, eller til de har en gyllen fin farge.  
  11. Kjør sammen ingrediensene til kremostglasuren med en stavmikser, til du har en glatt krem. Smak til med sitronsaft. Ha eventuelt i litt vann eller juice om du ønsker en tynnere glasur. 
  12. Avkjøl bollene helt før du smører på glasuren.

 

Er du glad i å bake gjærbakst? Da vil du sikkert også like solskinnsbollene eller kanelknutene våre også.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.