Chicken korma
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Vi blir aldri lei av indisk mat! Korma - deilig saus med yoghurt, tomat og masse krydder - kan lages med ulike typer kjøtt, eller med deilige grønnsaker. Vi har brukt kylling overlår, som smaker masse og tåler å koke lenge.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g kylling lårfilet eller kyllingfilet -
2 ts nøytral olje -
1 ts garam masala -
1 ts karri -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
1 stk. løk -
3 ss nøytral olje -
2 dl vann -
50 g malte mandler -
3 båter hvitløk -
3 dl yoghurt naturell -
2 ts karri -
0,5 ts gurkemeie -
0,5 ts malt koriander -
0,5 ts malt kanel -
0,5 ts malt spisskummen -
0,25 ts malt kardemomme -
1 klype revet muskatnøtt -
1 boks hakkede tomater á 400 g -
2 dl kokosmelk -
0,5 stk. rød chili -
0,5 ss brunt sukker -
2 ss revet frisk ingefær -
0,5 potte frisk koriander
Slik gjør du
Server kyllingkormaen rykende varm med basmatiris og varme nanbrød.