Chicken korma

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi blir aldri lei av indisk mat! Korma - deilig saus med yoghurt, tomat og masse krydder - kan lages med ulike typer kjøtt, eller med deilige grønnsaker. Vi har brukt kylling overlår, som smaker masse og tåler å koke lenge. 

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kylling lårfilet eller kyllingfilet
  • 2 ts nøytral olje
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. løk
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 dl vann
  • 50 g malte mandler
  • 3 båter hvitløk
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 2 ts karri
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt kardemomme
  • 1 klype revet muskatnøtt
  • 1 boks hakkede tomater á 400 g
  • 2 dl kokosmelk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 0,5 ss brunt sukker
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

Server kyllingkormaen rykende varm med basmatiris og varme nanbrød. bar