Brødpudding med lemon curd

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du lei av å gammelt og halvtørt brød og får dårlig samvittighet av å kaste det? Lag brødpudding, da vel! Knallgodt som dessert, og en helt super måte å bruke opp tørt brød på. Vi har laget lemon curd fra bunnen, men det finnes mange gode typer å kjøpe. 

Ingredienser

4  porsjoner
  • 0,5 stk. daggammelt brød
  • 5 stk. egg
  • 0,5 l melk
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2,5 dl sukker
  • 2 dl lemon curd
  • 1 ss smør til formen

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg, melk, sukker og vanilje i en vid bolle.
  2. Skjær brødet i biter og vend dem inn i røren. La stå i minst 20 minutter, slik at brødbitene trekker til seg røren.
  3. Vend halvparten av lemon curden forsiktig inn i brødblandingen.
  4. Smør en ildfast form og fordel brødblandingen i formen.
  5. Stek brødpuddingen midt i ovnen på 130 °C i ca. 40 minutter, eller til røren har stivnet og brødet begynner å bli gyllent.

Server brødpuddingen varm eller lun med resten av lemon curden.

Lemon curd kan byttes ut med appelsincurd, vaniljesaus eller syltetøy.