Brødpudding med lemon curd
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Er du lei av å gammelt og halvtørt brød og får dårlig samvittighet av å kaste det? Lag brødpudding, da vel! Knallgodt som dessert, og en helt super måte å bruke opp tørt brød på. Vi har laget lemon curd fra bunnen, men det finnes mange gode typer å kjøpe.
Ingredienser
4 porsjoner
-
0,5 stk. daggammelt brød -
5 stk. egg -
0,5 l melk -
2 ts vaniljesukker -
2,5 dl sukker -
2 dl lemon curd -
1 ss smør til formen
Slik gjør du
- Visp sammen egg, melk, sukker og vanilje i en vid bolle.
- Skjær brødet i biter og vend dem inn i røren. La stå i minst 20 minutter, slik at brødbitene trekker til seg røren.
- Vend halvparten av lemon curden forsiktig inn i brødblandingen.
- Smør en ildfast form og fordel brødblandingen i formen.
- Stek brødpuddingen midt i ovnen på 130 °C i ca. 40 minutter, eller til røren har stivnet og brødet begynner å bli gyllent.
Server brødpuddingen varm eller lun med resten av lemon curden.
Lemon curd kan byttes ut med appelsincurd, vaniljesaus eller syltetøy.