Belgisk vaffel med fenalårkrønsj

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

En belgisk vaffel med melkekaramell, revet brunost, daim og fenalår-krønsj. Søtt, salt og sykt digg!

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 4 stk belgisk vaffel
  • 1 boks søt kondensert melk (ikke vikingmelk)
  • 200 g fenalår
  • 2 ss olje
  • 100 g brunost
  • 1 stk daim-sjokolade

Slik gjør du

  1. Sett boksen med kondensert melk i en stor kasserolle og fyll helt opp med vann. Kok boksen i 2 1/2 time, og avkjøl den deretter i rennende, kaldt vann.
  2. Skjær skivene med fenalår i mindre biter og stek i en stekepanne med olje til det er helt sprøtt. Legg fenalårkrønsjen over på kjøkkenpapir, slik at all overflødig olje renner av.
  3. Knekk daimen i mindre biter og bland med fenalårbitene.
  4. Legg belgisk vaffel på en tallerken og ha over melkekaramell, revet brunost, daim og fenalårsmuler. 
Har du mulighet så varm de belgiske vaflene litt i ovnen før servering.

BELGISKE VAFLER

250 g hvetemel

1 pk tørrgjær

1 ts salt

60 g sukker

2 ts vaniljesukker

1,5 dl melk

1,5 dl vann

4 egg

75 g smør

1 ss rapsolje

2 ss brun rom

Ha mel, tørrgjær, salt, sukker og vaniljesukker i en bolle. Tilsett melk, vann, sammenpiskede egg og smeltet smør. Kjør ved middels hastighet til alt er godt blandet. Tilsett olje og eventuelt rom. Kjør videre til en jevn røre. La den stå i minst 1/2 time, gjerne lenger.

Stek vaflene i et jern for belgiske vafler, eventuelt et vanlig vaffeljern.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.