Ingredienser

  • 2 stk. søtpotet

Kikerter:

  • 1 boks hermetiske kikerter (400g)
  • 2 ss kokosolje
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 stk. rødløk

Brokkolipesto:

  • 0,5 stk. brokkoli
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ss ristede pinjekjerner
  • 1 båt hvitløk
  • 1 dl olivenolje
Del

Bakt søtpotet med brokkolipesto og stekte kikerter

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi nordmenn har for alvor fått øynene opp for den anvendelige søtpoteten! Her har vi bakt den i ovnen til den er helt myk, og toppet den med sprøstekte kikerter og en pesto av brokkoli og basilikum.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 stk. søtpotet

Kikerter:

  • 1 boks hermetiske kikerter (400g)
  • 2 ss kokosolje
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 stk. rødløk

Brokkolipesto:

  • 0,5 stk. brokkoli
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ss ristede pinjekjerner
  • 1 båt hvitløk
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C og legg bakepapir på et stekebrett.
  2. Del søtpoteter i to på langs. Legg dem på stekebrettet med snittsiden ned. Bak midt i ovnen i 20-25 minutter, til de er helt myke.
  3. Grovkutt brokkoli (bruk stilken også) og kjør i hurtigmikser sammen med basilikum, ristede pinjekjerner, hvitløk og olje. Smak til med salt og pepper.
  4. Varm en stekepanne med kokosolje og stek kikerter i 8-10 minutter, til de er varme og sprø. Krydre med kummin og paprika.
  5. Kutt rødløk i tynne skiver.
  6. Bruk en gaffel og mos søtpotetene grovt i skallet. Dryss over litt salt. Fordel kikerter og løk på søtpotetene og topp med pesto.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant