Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Wrap med revet kylling

Wrap med revet kylling

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. hel rå kylling (ca. 1000 g)
  • 2 ss nøytral olje , til steking
  • 1 ss skivet frisk ingefær
  • 5 båter finhakket hvitløk
  • 3 stk. stjerneanis
  • 0,5 ts grønne pepperkorn
  • 0,5 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 dl soyasaus
  • 0,5 dl riseddik
  • 2 ts rå rørsukker
  • 1,5 dl vann
  • 6 stk. stor fullkorntorilla
  • 1 stk. granateple
  • 1,5 stk. agurk i skiver
  • 0,5 potte grovhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 534 kcal
Fett 24 g
Protein 38 g
Karbohydrater 39 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag kyllingwrap av fullkorn tortillalefser fylt med revet kylling, granateple og frisk koriander. Det er tøff og smaksrik kosemat!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. hel rå kylling (ca. 1000 g)
  • 2 ss nøytral olje , til steking
  • 1 ss skivet frisk ingefær
  • 5 båter finhakket hvitløk
  • 3 stk. stjerneanis
  • 0,5 ts grønne pepperkorn
  • 0,5 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 dl soyasaus
  • 0,5 dl riseddik
  • 2 ts rå rørsukker
  • 1,5 dl vann
  • 6 stk. stor fullkorntorilla
  • 1 stk. granateple
  • 1,5 stk. agurk i skiver
  • 0,5 potte grovhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 534 kcal
Fett 24 g
Protein 38 g
Karbohydrater 39 g

Slik gjør du

1. Del opp kyllingen. Skjær ut bryst, lår og vinger. Brun kyllingbitene med skinnsiden ned i en stor gryte med olje, skinnet skal bli sprøtt. Snu bitene og brun dem på andre siden, ca. 2 minutter

Fire rå kyllinglår kan erstatte en hel kylling. Bruker du hel kylling, bruk kyllingskroget til å koke god kraft til senere bruk.

2. Ta kyllingen ut av gryta. Fres hvitløk, ingefær, stjerneanis, pepperkorn og fivespicekrydder raskt. Ha i riseddik og soyasaus. Gi blandingen et oppkok, tilsett sukker og vann. Legg kyllingbitene tilbake i gryta og la dem småkoke i 40 minutter, til de er møre.

3. Ta ut kyllingen og riv kjøttet i små biter, fjern ben og brusk. Sil kraften. Ha revet kylling tilbake i ren kraft og la det koke i 15 minutter.

Lag gjerne revet kylling dagen i forveien. Har du revet kylling klar er retten gjort på 10 minutter!

4. Skrell agurk og del den i to, så i to på langs. Bruk en teskje og skrap ut frøene i midten. Skjær agurken i skiver. Del granateple og skrap ut granateplekjerner.

5. Grill fullkornswrap raskt på grillen på begge sider

Server grillet fullkornswrap med revet kylling, agurk, granateple og koriander.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB14 13.10.2024 16:11:15