Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tyttebær- og appelsinmarmelade

Tyttebær- og appelsinmarmelade

Ingredienser

1  porsjoner
  • 500 g tyttebær
  • revet skall og saft fra 1 stk. appelsin
  • 500 g sukker
  • ca. 2 dl vann (tilsett mer ved behov)
  • 0,5 stk. rød chili , finhakket
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2342 kcal
Fett 4 g
Protein 9 g
Karbohydrater 553 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tyttebær gjør seg godt sammen med appelsin og chili, og denne krydrede marmeladen passer utmerket både til thanksgivingkalkun og en god søndagsstek.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 500 g tyttebær
  • revet skall og saft fra 1 stk. appelsin
  • 500 g sukker
  • ca. 2 dl vann (tilsett mer ved behov)
  • 0,5 stk. rød chili , finhakket
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2342 kcal
Fett 4 g
Protein 9 g
Karbohydrater 553 g

Slik gjør du

  1. Bland tyttebær, appelsinskall og -saft og chili i en kjele. Tilsett vann, kok opp, og la det småkoke i ca. 10 minutter til bærene sprekker og massen blir “grøtete”.
  2. Tilsett sukker i et par omganger, la det løse seg helt mellom hver gang. Kok opp og la marmeladen koke i ca. 45 minutter. Hell deretter over på rengjorte, tørre, varme glass og skru på lokk med en gang. Avkjøl til romtemperatur og oppbevar glassene kjølig.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB12 13.10.2024 16:45:07