Syltet vannmelonskall
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Syltet vannmelonskall er en matredder-delikatesse! Søtt og deilig med aromaer av varme krydder som kanel, stjerneanis og nellik. Perfekt som tilbehør til hjemmelaget is eller som et spennende garnityr til et lekkert ostefat eller et bugnede charcuteriebrett.
Ingredienser
1 porsjoner
Gir ca. 400 g ferdig syltet skall
-
skall fra
1 stk. vannmelon -
3 dl vann -
3 dl eplecidereddik -
3 dl sukker -
1 ss salt -
2 stk. hel kanel -
3 stk. stjerneanis -
4 hel nellik -
1 stk. laurbærblad
Slik gjør du
De syltede vannmelonskallene holder seg fint i kjøleskapet i minst 4-5 uker. Og hvis du vil, kan du godt eksperimentere med andre smakstilsetninger i laken, for eksempel korianderfrø, hel svart pepper, chiliflak eller frisk chili, vanilje eller kardemomme.