Surdeigsfocaccia

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Focaccia er brødet som passer perfekt til både salater, lunsj-sandwichen og som tilbehør til tapas. Denne focacciaen er bakt med surdeig, som gir den en syrlig smak og ikke minst en utrolig god skorpe. Den tar litt tid å bake, men er så absolutt verdt det!

Ingredienser

1  porsjoner
  • 600 g vann
  • 50 g olivenolje
  • 150 g aktiv surdeigsstarter
  • 750 g et sterkt hvetemel , gjerne tipo 00
  • 15 g salt

Topping:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss flaksalt
  • 4 stilker frisk rosmarin

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar
bar

I bakemodus? Inspirasjon på bakst med surdeig her

bar

Denne oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.