Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Surdeigsfocaccia

Surdeigsfocaccia

Ingredienser

1  porsjoner

Topping:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss flaksalt
  • 4 stilker frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3189 kcal
Fett 95 g
Protein 101 g
Karbohydrater 434 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Focaccia er brødet som passer perfekt til både salater, lunsj-sandwichen og som tilbehør til tapas. Denne focacciaen er bakt med surdeig, som gir den en syrlig smak og ikke minst en utrolig god skorpe. Den tar litt tid å bake, men er så absolutt verdt det!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Topping:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss flaksalt
  • 4 stilker frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3189 kcal
Fett 95 g
Protein 101 g
Karbohydrater 434 g

Slik gjør du

Før du kan sette selve deigen, må du blande starteren din til en aktiv starter. I denne oppskriften trenger du ca. 150 g aktiv starter, og dersom du lager en 1:1:1 blanding, bør du blande ca. 55 g starter, 55 g vann og 55 g mel.  

Det er viktig at starteren kommer skikkelig i gang før du bruker den. Du bør lage den aktive starteren minst 4-6 timer før du skal sette deigen. Hvor lang tid det tar, avhenger litt av kvalitet på surdeigen din og temperatur, men når den er ca. dobbel størrelse, bobler og er tykk og fin, kan du starte bakingen.

Er du usikker og vil ta en ekstra sjekk - kan du gjøre "flytetesten".

trinn du kan merke av
Aktiv surdeigsstarter som flyter
Blanding av surdeig
Autolyse av surdeig
Knipe inn salt i surdeig
Strekk og brett av surdeig
Strekk og brett av surdeig

I bakemodus? Inspirasjon på bakst med surdeig her

Surdeigsfocaccia

Denne oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 15.12.2024 07:53:48