Spareribs med bbq-saus og coleslaw
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Klassisk grillmat forblir en favoritt år etter år! Saftig spareribs med BBQ-saus, frisk coleslaw og syltet rødløk. Alt tilbehøres kan preppes i forkant, og lages i store porsjoner for en lang grillsommer. Og du, her er det lov til å spise med henda!
Ingredienser
porsjoner
-
3 kg rå spareribs -
1 ss salt -
1 ss kvernet pepper -
2 dl eplejuice -
2 ss eplecidereddik
BBQ-saus:
-
2 ss nøytral olje til steking -
1 stk. finhakket løk -
3 båter grovhakket hvitløk -
1,5 ts chilipulver -
4 ts chipotle chilipulver -
0,5 ts salt -
1,25 dl sterk kaffe -
1,25 dl worchestershiresaus -
2,5 dl ketchup -
1,25 dl eplecidereddik -
100 g brunt sukker
Coleslaw:
-
8 ss majones -
4 dl kefir -
4 dl lettrømme -
1 ts karri -
1 stk. nykål, sommerkål eller spisskål -
4 stk. gulrot -
2 stk. syrlig eple -
4 ss bladpersille
Syltet rødløk:
-
2 stk. rødløk -
1,5 dl vann -
1 dl sukker -
0,5 dl eplecidereddik -
0,25 ts hel pepper
Slik gjør du
Prepp gjerne en stor porsjon av BBQ-saus, syltet rødløk og coleslaw når du først er i gang, og oppbevar i tette bokser, så har du tilbehør til flere middager fremover.
Skjær spareribs i skiver mellom beina, og ha over BBQ-saus. Server med coleslaw, syltet rødløk - og kanskje en serviett eller to!