Spareribs med bbq-saus og coleslaw

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Klassisk grillmat forblir en favoritt år etter år! Saftig spareribs med BBQ-saus, frisk coleslaw og syltet rødløk. Alt tilbehøres kan preppes i forkant, og lages i store porsjoner for en lang grillsommer. Og du, her er det lov til å spise med henda!

Ingredienser

porsjoner
  • 3 kg rå spareribs
  • 1 ss salt
  • 1 ss kvernet pepper
  • 2 dl eplejuice
  • 2 ss eplecidereddik

BBQ-saus:

  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 3 båter grovhakket hvitløk
  • 1,5 ts chilipulver
  • 4 ts chipotle chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl sterk kaffe
  • 1,25 dl worchestershiresaus
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,25 dl eplecidereddik
  • 100 g brunt sukker

Coleslaw:

  • 8 ss majones
  • 4 dl kefir
  • 4 dl lettrømme
  • 1 ts karri
  • 1 stk. nykål, sommerkål eller spisskål
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. syrlig eple
  • 4 ss bladpersille

Syltet rødløk:

  • 2 stk. rødløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,25 ts hel pepper

Slik gjør du

Prepp gjerne en stor porsjon av BBQ-saus, syltet rødløk og coleslaw når du først er i gang, og oppbevar i tette bokser, så har du tilbehør til flere middager fremover.

bar

bar

Skjær spareribs i skiver mellom beina, og ha over BBQ-saus. Server med coleslaw, syltet rødløk - og kanskje en serviett eller to!

bar