Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sennepsgriljert kalkunbryst

Sennepsgriljert kalkunbryst

Ingredienser

8  porsjoner

Kraft:

  • ca. 1,5 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • ca. 100 g sellerirot i biter
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stilker bladpersille
  • 10 stk. hel pepper

Griljeringsmasse:

  • 3 ss grov sennep
  • 1 ss honning
  • 3 ss romtemperert smør
  • 3 skiver daggammel loff eller like mange ss griljermel
  • skallet av 1 stk. appelsin
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt allehånde

Glaserte grønnsaker:

  • 3 stk. gulrot
  • 20 stk. rosenkål
  • 20 stk. sjalottløk
  • 2 stk. grønn squash
  • 1 bunt reddik
  • 3 ss smør
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 472 kcal
Fett 14 g
Protein 50 g
Karbohydrater 29 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Vi foreslår en selskapsmiddag med sennepsgriljert kalkunbryst, glaserte grønnsaker, portvinssaus og fløtegratinerte grønnsaker. Hvem vil du invitere?

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

8  porsjoner

Kraft:

  • ca. 1,5 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • ca. 100 g sellerirot i biter
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stilker bladpersille
  • 10 stk. hel pepper

Griljeringsmasse:

  • 3 ss grov sennep
  • 1 ss honning
  • 3 ss romtemperert smør
  • 3 skiver daggammel loff eller like mange ss griljermel
  • skallet av 1 stk. appelsin
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt allehånde

Glaserte grønnsaker:

  • 3 stk. gulrot
  • 20 stk. rosenkål
  • 20 stk. sjalottløk
  • 2 stk. grønn squash
  • 1 bunt reddik
  • 3 ss smør
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 472 kcal
Fett 14 g
Protein 50 g
Karbohydrater 29 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Kraften er et flott utgangspunkt til saus. Er kraften for salt kan det rettes opp ved å koke den en stund med noen skrellede poteter. Potetene vil trekke til seg en del av saltet.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 27.04.2025 21:55:29