Sennepsgriljert kalkunbryst
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Vi foreslår en selskapsmiddag med sennepsgriljert kalkunbryst, glaserte grønnsaker, portvinssaus og fløtegratinerte grønnsaker. Hvem vil du invitere?
Ingredienser
8 porsjoner
-
1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g
Kraft:
-
ca.
1,5 l vann -
2 stk. hønsebuljongterning -
1 stk. løk -
1 stk. gulrot -
ca.
100 g sellerirot i biter -
1 ts tørket timian -
1 stk. laurbærblad -
2 stilker bladpersille -
10 stk. hel pepper
Griljeringsmasse:
-
3 ss grov sennep -
1 ss honning -
3 ss romtemperert smør -
3 skiver daggammel loff eller like mange ss griljermel -
skallet av
1 stk. appelsin -
0,5 ts malt ingefær -
0,25 ts malt nellik -
0,25 ts malt allehånde
Glaserte grønnsaker
-
3 stk. gulrot -
20 stk. rosenkål -
3 ss smør -
2 ss sukker -
20 stk. sjalottløk -
2 stk. grønn squash -
1 bunt reddik
salt og kvernet pepper
Slik gjør du
- Kok opp alle ingrediensene til kraft en i en kjele.
- Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten og legg den i kraften. Senk varmen og la det trekke til steketermometeret viser 68 °C. Ta opp fileten og la den hvile litt.
- Bland sammen ingrediensene til griljeringsmassen og fordel den over fileten i et 5 mm tykt lag. Sett kalkunbrystet inn i ovnen ved 220 °C og stek fileten noen minutter til den har fått en fin gyllen farge. Pass godt på så den ikke blir brent! La fileten hvile i 10-15 minutter før du skjærer den i skiver.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Kok gulrøtter og rosenkål knapt møre. La de renne godt av. Smelt smør i en vid kjele og tilsett grønnsakene, dryss over sukkeret og fres grønnsakene til de er møre og begynner å bli gylne. Smak til med salt og kvernet pepper.
Kraften er et flott utgangspunkt til saus. Er kraften for salt kan det rettes opp ved å koke den en stund med noen skrellede poteter. Potetene vil trekke til seg en del av saltet.