Sennepsgratinert lammecarré

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammecarré anses av mange som den ypperste råvare til festlige anledninger, siden den både er vakker å se på og at den er mør og full av smak. Her har vi gratinert carrèen med sennep. Enkelt tilbehør som salat, oliven, kapers og pisket rømme passer perfekt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lammecarré á 350 g
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl dijonsennep
  • 0,5 dl mild sennep
  • 1 ss griljermel

Salat:

  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 0,5 stk. granateple
  • 16 stk. svisker
  • 1 ss virgin olivenolje

Tilbehør:

  • 1 boks lettrømme
  • 100 g oliven
  • 40 g kapers med stilk

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og skjær ruter i fettet på carreen. Krydre med salt, pepper, finhakket hvitløk og timian. Brun kjøttet raskt i en varm stekepanne. Bland sammen begge senneps-typene og griljermel og smør blandingen på kjøttet på lammecarreen.
  2. Ha carréen i en ildfast form, stikk inn et steketermometer i kjøttet og sett formen i ovnen på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C og medium pluss ved 65-70 °C. Ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp.
  3. Del granateplet i to med en skarp kniv og dunk ut kjernene i en arbeidsbolle med baksiden av en spiseskje. Bland salat, granateplekjerner, svisker og olivenolje.
  4. Pisk rømmen med en visp til den blir stiv. Pynt med litt grønt om du har.

Server sennespgratinert lammecarré med salat, pisket rømme, oliven og kapers.  

Vi anbefaler også oppskriften på lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus. Det smaker nydelig!