Salami med jordbærsalsa

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Den italienske innvandreren salami har gjort suksess i Norge i mange generasjoner, først og fremst som favorittpålegg i mange matpakker. Steker du den blir den sprø og deilig, og sammen med en frisk jordbærsalsa blir det en enkel og spennende tapasrett. Velg gjerne en av de mange spesialsalamiene som finnes på markedet.

Ingredienser

  • 12 skive salami
  • 12 pose ruccula
  • 10 stk gule gul cherrytomat

Jordbærsalsa:

  • 12 stk jordbær
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk grønn chili
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 12 potte hakket frisk koriander
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 4 ss olivenolje
  • Saften av 1 stk lime
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts sukker eller honning

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne og legg i salamiskiver. Stek dem gylne på begge sider (salamien inneholder så mye fett at det ikke er nødvendig å tilsette noe i pannen). Legg dem på et kjøkkenpapir for å renne av. Skivene skal være sprø og tørre.
  2. Rens jordbær og kutt i små biter og ha i en bolle. Finhakk sjalottløk, chili, gressløk og koriander. Bland alt og smak til med lime, balsamico, salt, pepper og sukker/honning.
  3. Fordel ruccola og jordbærsalsa i små skåler og topp med stekte salamiskiver og cherrytomat. Pynt med frisk koriander. 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.