Røkt svinekam i mørkt øl
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Røkt svinekam er en gammel klassiker på søndagens middagsbord, som her har fått godt og røft følge av mørkt øl, honning og einerbær.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg røkt svinekam med ben -
3 ss olivenolje -
4 båter hakket hvitløk -
3 ss hakket frisk timian -
0,5 l mørkt øl som stout, Porter eller Guinnes -
1,5 dl flytende honning -
10 stk. knuste einebær -
2 stk. laurbærblad -
2 poser sjalottløk -
6 stk. gulrot -
1 pose babyspinat á ca. 65 g
Slik gjør du
- Skjær snitt i fettranden på svinekammen med en skarp kniv. Bland sammen olje, hakket hvitløk og timian, og krydre med litt salt og pepper. Gni dette godt inn i svinekammen og ned i snittene. La kjøttet stå kaldt og trekke smak i 3-4 timer, gjerne over natten).
- Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- Legg svinekammen i en langpanne og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av svinekammen, slik at den ikke hviler mot bein. Bland sammen øl, honning, knuste einerbær og grovknuste laurbærblad. Hell blandingen over kjøttet.
- Rens sjalottløk og gulrot, del dem i grove biter og fordel dem rundt kjøttet. Krydre med litt salt og pepper. Plasser formen midt i ovnen.
- Stek svinekammen til den har en kjernetemperatur på 74 °C. Bruk en stor skje og øs kjøttet med ølblandingen hvert 20 minutt.
- Ta langpannen ut av ovnen og legg kjøttet på en skjærefjøl. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det.
- Server den røkte svinekammen med grønnsakene og sjyen som har dannet seg i bunnen av langpannen.
En deilig hjemmelaget potetmos smaker godt til denne retten.