Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Roastbiff av rein med pære- og grønnkålsalat.jpg

Roastbiff av rein

Ingredienser

porsjoner

Pære- og grønnkålsalat:

  • 250 g grønnkål
  • 2 stk. pære
  • 125 g chevre (hvit geitost)
  • 40 g valnøttkjerner
  • 2 ss honning
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts hakket pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 500 kcal
Fett 29 g
Protein 40 g
Karbohydrater 17 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Roastbiff laget av reinsdyrkjøtt er ren og skjær nytelse til smaksløkene. Servert med chevre, honning og salat er dette lekker og supergod festmat!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pære- og grønnkålsalat:

  • 250 g grønnkål
  • 2 stk. pære
  • 125 g chevre (hvit geitost)
  • 40 g valnøttkjerner
  • 2 ss honning
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts hakket pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 500 kcal
Fett 29 g
Protein 40 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

  1. La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Surr kjøttstykket med hyssing for å få en jevn fasong. Da blir det penere skiver ved oppskjæring. Brun kjøttet rundt det hele i en stekepanne med margarin.
  2. Legg kjøttet i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer til midten av kjøttstykket. Sett formen i stekeovn på 125 °C. Når steketermometeret viser 55 °C er snittflaten rød. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv og skjær i løvtynne skiver.
  3. Damp kål i lettsaltet vann i 4 minutter. Ha den over i iskaldt vann, da beholder den sin fine grønnfarge. Kutt kålen i grove biter. Bland inn olje, krydre med salt og pepper.
  4. Skjær pære og chevre i tynne skiver. Anrett kål, pære og chevre på et fat. Legg på tynne skiver kjøtt. Ha valnøtter og honning over.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Roastbiff av rein med pære- og grønnkålsalat smaker godt med ferskt brød til. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB11 14.12.2024 09:04:31