Rike riddere

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Rike riddere er sukkerbrød-biter som er bløtt i melk med vanilje og krydder, og deretter stekt i panne. Server med ripsgelé, pisket krem og eventuelt litt bær.

Ingredienser

8
Porsjoner

Sukkerbrød med mandler:

  • 5 stk egg
  • 150 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 50 g mandler
  • 112 ts bakepulver

Panering:

  • 4 dl melk
  • 2 stk hel nellik
  • 1 stk hel kanel
  • 12 stk vaniljestang
  • 2 stk eggeplomme

Til servering:

  • 1 glass ripsgelé
  • 100 g pistasjnøtter
  • 3 dl pisket kremfløte

Slik gjør du

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn siktet hvetemel, mandler og bakepulver. Ha kaken over i en liten bakepapirkledd langpanne og stek kaken ved 175 °C i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.
  2. Varm opp melk, nellik, kanel og vanilje. La det trekke uten at det koker i ca. 10 minutter. Visp sammen eggeplommer og ha dem i blandingen.
  3. Del kaken i to på langs og del hver halvdel i biter. Vend kakebitene i paneringen og stek dem gylne i en panne med smør.
  4. Legg et lag ripsgele eller annet syltetøy mellom to lag kake. Dryss over litt melis og pynt med rips og hakkede pistasjnøtter. Server med pisket krem eller is til.

 

I stedet for å bake sukkerbrød kan du eventuelt bruke en ferdigkjøpt formkake.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.