Reinsdyrbiff med kremet pasta

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrkjøtt og kremet sopp er gode venner og fast følge. Her har de fått selskap av nykokt pasta, kremost og svartkål i en nydelig rett som du trygt kan invitere gode venner på.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g flatbiff av reinsdyr , eventuelt mørbrad
  • 2 ss smør til steking

Kremet pasta:

  • 200 g aromasopp eller annen fersk sopp
  • 1 stk. løk
  • 125 g kremost med pepper
  • 2 dl kremfløte eller melk
  • 150 g svartkål eller grønnkål
  • 50 g parmesan
  • 400 g tagliatelle eller linguine

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Del sopp i mindre biter, finhakk løk og kutt svartkål i grove biter.
  3. Skjær eventuelt flatbiff i biffer á 150-200 g, 2 -3 cm tykke, eller bruk ferdigskårede biffer. Krydre kjøttet med salt og pepper.

  1. Brun biffene i smør eller olje (eventuelt en blanding) på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. Les mer om hvordan steke reinsdyrbiff her. Legg biffene til side for å hvile mens du lager saus.
  2. Rengjør stekepannen og tilsett resten av smøret. Fres soppen til den faller sammen og all væske fordamper. Tilsett hakket løk og fres videre til løken er myk og blank. 
  3. Ha kremost og fløte/melk i pannen og la det smelte til en saus. 
  4. Ha svartkålen i sausen, og kok et par minutter kok til den er myk. Smak til med salt og pepper. 
  5. Skjær kjøttet i ca. 1 cm tykke skiver og fordel på tallerkener eller skåler sammen med pasta og saus. Kvern litt pepper på toppen og server.