Provencalske tomater

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tomater fylt med hvitløk, provencekrydder og annet godt er perfekt tilbehør til lammeretter eller på tapasbordet.

Ingredienser

  • 8 stk tomat
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ts provencekrydder
  • 4 ss olivenolje
  • 4 båt hvitløk
  • 4 ss strøkavring
  • 1 ss sennep
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 12 dl revet hvitost
Vis næringsinnhold
Energi
177kcal
Fett
12.4g
Protein
2.9g
Karbohydrater
13.4g
Jern
1.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær toppen av tomatene og ta ut innmaten.
  2. Rør sammen salt, pepper, hvitløk, kavring, sennep, olje og persille og fyll tomatene. Om ønskelig kan tomatene toppes med litt revet hvit ost.
  3. Stekes i ovnen sammen med lammerygg evt. annet kjøtt til de er sunket litt sammen og blitt brune på toppen, ca 10 minutter på 225° C.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.