Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pølse med baconmarmelade

Pølser med baconmarmelade

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. chilipølse eller annen pølse
  • 4 stk. pølsebrød

Spicy baconmarmelade:

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 200 g bacon i små terninger
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 250 g cherrytomat i båter
  • 2 ss akevitt (kan sløyfes)
  • 2 ss rødvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Fennikelsalat:

  • 0,5 stk. fennikel
  • 1 stk. rød chili (uten frø)
  • 1 stk. rødt eple i terninger
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 704 kcal
Fett 40 g
Protein 21 g
Karbohydrater 59 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En digg snadderpølse toppet med masse smak! Med baconmarmelade og fennikelsalat blir det både søtt, salt og syrlig - litt spicy og friskt! Vil du imponere gjestene litt ekstra? Da lager du selvfølgelig lage hjemmelagde pølser og eltefritt pølsebrød. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. chilipølse eller annen pølse
  • 4 stk. pølsebrød

Spicy baconmarmelade:

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 200 g bacon i små terninger
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 250 g cherrytomat i båter
  • 2 ss akevitt (kan sløyfes)
  • 2 ss rødvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Fennikelsalat:

  • 0,5 stk. fennikel
  • 1 stk. rød chili (uten frø)
  • 1 stk. rødt eple i terninger
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 704 kcal
Fett 40 g
Protein 21 g
Karbohydrater 59 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Varier gjerne mengden chili om du ønsker en sterkere eller mildere fennikelsalat.

Lyst til å lage dine egne pølser og pølsebrød? Her finner du grunnoppskriften på hjemmelagde pølser og pølsebrød.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelagde pølser

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 15.12.2024 00:46:44