Plommechutney

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lyst til å lage sesongens diggeste tilbehør til maten? Lag en spennende plommechutney med smak av ingefær, kanel og stjerneanis. Passer like godt til kjøttretter som til ostefatet. 

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg plomme
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 300 g brunt sukker
  • 1,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. stjerneanis
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Skyll plommene under rennende vann.
  2. Del plommene i to, fjern steinen og del plommene i biter.
  3. Ha plommene i en kjele sammen med eddik, rødløk, ingefær, sukker, kanel og stjerneanis.
  4. Kok opp og la chutneyen koke på middels varme i minst 45-60 minutter, eller til chutneyen har tyknet.
  5. Hell varm chutney over på varme, rene og tørre glass, og sett på tette lokk. Avkjøl i romtemperatur. 

Om du ønsker en sterkere chutney kan du med fordel tilsette litt kajennepepper eller frisk chili. 

Du bør også ta en titt på oppskriftene på eplechutney, grønnsakschutney og chutney med løk og appelsin.