Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pistou

Pistou

Ingredienser

porsjoner
  • 2 båter hvitløk
  • ca. 40 g frisk basilikum (en bunt)
  • 50 g revet parmesan
  • ca. 1 dl olivenolje
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pistou er den franske varianten av den italienske pestoen, og lages uten pinjekjerner. Parmesan kan byttes ut med annen fast, smakfull ost.

En herlig, frisk saus med mange bruksområder - til spekemat, grillet kjøtt og fisk, poteter og grønnsaker, eller på pastaen. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 båter hvitløk
  • ca. 40 g frisk basilikum (en bunt)
  • 50 g revet parmesan
  • ca. 1 dl olivenolje
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Med morter: Knus hvitløken med saltet i morteren. Tilsett basilikumbladene litt etter litt, og knus dem til en fin masse. Spe med olivenolje. 
  2. I foodprosessor: Ha grovhakket hvitløk, salt og basilikum i miksebollen og kjør til en fin masse. Tilsett olje i en tynn stråle mens maskinen går. 
  3. Bland inn revet parmesan og smak til med kvernet pepper. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 09.05.2024 08:04:07