Ølmarinert kalkunfilet med tabbouleh
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Ølmarinert kalkunfilet med tabbouleh er ikke bare utradisjonelt. Det er også utrolig velsmakende! Tabbouleh er en salat som er vanlig i Midtøsten. Bulgur er kokte hele hvetekorn som er tørket og knust. De må bløtlegges før bruk.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g -
3 ss smør til grilling -
2 ss hakkede friske urter -
1 stk. finhakket rød chili
Ølmarinade:
-
2 båter hvitløk -
1 dl øl -
1 dl flytende honning
Tabbouleh:
-
225 g bulgur -
1 stk. rødløk -
1 stk. flådd tomat uten kjerner, skåret i terninger -
1 stk. fersken i terninger -
0,5 stk. skrelt agurk , uten kjerne, skåret i terninger -
50 g rosiner eller korinter -
2 ss hakket frisk mynte -
1 ss hakket frisk koriander
Dressing:
-
saften av
1 stk. sitron -
1 båt presset hvitløk -
1 ts flytende honning -
1,5 dl olivenolje -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Server kalkunfileten med tabbouleh og sjy fra kalkunen.