Ølbraiserte lammeskanker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskank er den nederste delen av lammelåret. Med litt ekstra tid og omsorg forvandles den til en av de møreste og mest smakfulle lammerettene. Og velger du et litt mørkt og kraftig øl, får du er saus du aldri har smakt maken til!

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ss olivenolje
  • 6 stk. lammeskank
  • 1 stk. hakket løk
  • 1 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 3 dl øl (alkoholfritt kan godt brukes)
  • 0,5 l lammekraft
  • 2 stk. laurbærblad
  • 0,5 potte frisk timian
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Varm halvparten av oljen i en gryte. Brun lammeskankene godt på alle sider. Legg dem over på en tallerken.
  2. Hell resten av oljen i kjelen og tilsett de hakkede grønnsakene. Fres dem over middels varme til de er myke og begynner å få farge.
  3. Legg lammeskankene tilbake i gryten og hell over øl og kraft. Krydre med salt og kvernet pepper, tilsett laurbærblader og timian og kok opp. Sett på lokk og la gryten trekke på lav varme i minst 2 ½ time til kjøttet løsner fra lammeskankene.
  4. Løft skankene over på fat og hold dem varme. Kok opp kraften og la den koke inn til det halve. Legg skankene tilbake i gryten og dryss over hakket persille.

Server ølbraiserte lammeskanker med selleri- og potetmos.