Nyretapp med romescosaus
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Nyretapp, også kjent som butcher's cut eller hangersteak, har lenge vært slakterens hemmelige stykningsdel - men ikke nå lenger! Her serverer vi den sammen med romesco, en klassisk spansk saus fra Catalonia. Og bakt augergine, for å sette prikken over i-en.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g nyretapp -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
1 ss nøytral olje -
1 ss smør -
4 kvister frisk basilikum til servering
Romescosaus:
-
400 g hermetisk grillet paprika (uten lake) -
120 g mandler -
200 g soltørkede tomater i olje (silt av) -
2 ss rødvinseddik -
1 ts røkt paprikapulver -
0,25 ts kajennepepper -
2 dl olivenolje
Bakt aubergine:
-
1 stk. aubergine -
2 dl kremfløte -
3 båter hvitløk -
3 kvister frisk rosmarin
Potetchips:
-
2 stk. potet -
2 ss nøytral olje -
0,5 ts flaksalt
Slik gjør du
Lyst til å prøve flere oppskrifter med nyretapp? Sjekk ut nyretapp med chimichurri, eller nyretapp med honningglaserte rotgrønnsaker.