Nyretapp med romescosaus

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nyretapp, også kjent som butcher's cut eller hangersteak, har lenge vært slakterens hemmelige stykningsdel  - men ikke nå lenger! Her serverer vi den sammen med romesco, en klassisk spansk saus fra Catalonia. Og bakt augergine, for å sette prikken over i-en.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g nyretapp
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør
  • 4 kvister frisk basilikum til servering

Romescosaus:

  • 400 g hermetisk grillet paprika (uten lake)
  • 120 g mandler
  • 200 g soltørkede tomater i olje (silt av)
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 2 dl olivenolje

Bakt aubergine:

  • 1 stk. aubergine
  • 2 dl kremfløte
  • 3 båter hvitløk
  • 3 kvister frisk rosmarin

Potetchips:

  • 2 stk. potet
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts flaksalt

Slik gjør du

Lyst til å prøve flere oppskrifter med nyretapp? Sjekk ut nyretapp med chimichurri, eller nyretapp med honningglaserte rotgrønnsaker

bar