Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mormors sjokoladekake

Mormors sjokoladekake

Ingredienser

12  porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 225 g sukker
  • 125 g smør
  • 150 g kokesjokolade
  • 1 dl vann
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Pynt:

  • ca. 10 stk. physalis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 284 kcal
Fett 15 g
Protein 5 g
Karbohydrater 31 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mormors sjokoladekake er enkel og grei å bake. Og så er den kjempegod!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

12  porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 225 g sukker
  • 125 g smør
  • 150 g kokesjokolade
  • 1 dl vann
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Pynt:

  • ca. 10 stk. physalis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 284 kcal
Fett 15 g
Protein 5 g
Karbohydrater 31 g

Slik gjør du

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  2. Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør på svak varme.
  3. Sikt inn det tørre i eggedosisen og rør inn smeltet smør/sjokolade og vann.
  4. Hell røren i en smurt form (22 cm i diameter).
  5. Stek kaken på nederste rille i ovn på 180 °C, bruk over- og undervarme og stek i 40-45 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en trepinne/grillspyd i midten av kaken, dersom ingen røre fester seg på pinnen er kaken ferdig. Avkjøl på rist.

Dryss over litt melis og pynt med physalis. Kaken er saftig, så glasur er ikke nødvendig.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB13 16.10.2024 08:27:52