Linseragu

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Linseragu er et utmerket alternativ til poteter som tilbehør til kjøtt og fisk, og ypperlig som en selvstendig vegetarisk rett. Puy-linser har lenger koketid enn andre grønne linser, men det er vel verd tiden det tar for å la de gode smakene utvikle se

Linseragu er et utmerket alternativ til poteter som tilbehør til kjøtt og fisk, og ypperlig som en selvstendig vegetarisk rett. Puy-linser har lenger koketid enn andre grønne linser, men det er vel verd tiden det tar for å la de gode smakene utvikle seg ordentlig sammen.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss finhakket gulrot
  • 2 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2,5 dl puylinser eller andre grønne linser
  • 1,5 dl hvitvin eller eplejuice
  • 0,5 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Varm olivenolje i en kjele og fres gulrot, løk og hvitløk i 2-3 minutter, eller til det har blitt mykt og blankt. Tilsett linsene. Rør om og tilsett vin, buljong, tomater, laurbærblad og timian. Bland alt godt, kok opp og senk varmen.
  2. Sett på lokk og la linsene koke til de er møre, ca. 40-50 minutter. Tilsett mer væske om nødvendig. Raguen skal ha konsistens som en litt flytende grøt, og linsene skal være myke. 
  3. Smak til med salt og pepper. Dryss hakket basilikum over rett før servering.