Linseragu
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Linseragu er et utmerket alternativ til poteter som tilbehør til kjøtt og fisk, og ypperlig som en selvstendig vegetarisk rett. Puy-linser har lenger koketid enn andre grønne linser, men det er vel verd tiden det tar for å la de gode smakene utvikle seg ordentlig sammen.
Ingredienser
porsjoner
-
2 ss olivenolje -
2 ss finhakket gulrot -
2 stk. finhakket løk -
2 båter finhakket hvitløk -
2,5 dl puylinser eller andre grønne linser -
1,5 dl hvitvin eller eplejuice -
0,5 l grønnsakbuljong (utblandet) -
1 boks hermetiske tomater -
1 stk. laurbærblad -
1 kvist frisk timian -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss hakket frisk basilikum
Slik gjør du
- Varm olivenolje i en kjele og fres gulrot, løk og hvitløk i 2-3 minutter, eller til det har blitt mykt og blankt. Tilsett linsene. Rør om og tilsett vin, buljong, tomater, laurbærblad og timian. Bland alt godt, kok opp og senk varmen.
- Sett på lokk og la linsene koke til de er møre, ca. 40-50 minutter. Tilsett mer væske om nødvendig. Raguen skal ha konsistens som en litt flytende grøt, og linsene skal være myke.
- Smak til med salt og pepper. Dryss hakket basilikum over rett før servering.