Lammebog med pannestekt grønnkål
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammebog er en råvare som både fortjener skryt og lang varmebehandlingstid. Fem timer i ovnen og jevnlig pensling med innkokt rødvin gir formidabel smak. Server med stekt grønnkål, mandler og rørte tyttebær. En god bog altså!
Ingredienser
porsjoner
-
5 dl rødvin -
40 g sukker -
1 stk. utbenet lammebog , ca 1,5 kg -
1,5 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
3 båter hvitløk -
30 g smør -
1 kvist frisk rosmarin
Pannestekt grønnkål
-
400 g grønnkål -
2 ss margarin -
100 g grovhakkede mandler -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Rørt tyttebær
-
200 g tyttebær -
100 g sukker
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 125 °C.
- Ha rødvin og sukker i en kasserolle. Kok opp og la det koke til det begynner å tykne. Dette tar ca. 30 minutter.
- Surr lammebog med hyssing. Gni den inn med salt, pepper og hvitløk. Ha bogen over i en ildfast form og pensle med rødvinsblandingen.
- Legg på skivet smør og rosmarin.Sett formen inn i ovnen. Bogen skal stekes i 4,5 time og pensles med rødvinsblandingen hver halvtime. Pensle også med sjyen/kraften som samler seg i formen.
- Bland tyttebær og sukker i en bolle og rør godt sammen. Rør til en del av bærene er knust, men la gjerne noen være hele. Sett kaldt til dere skal spise.
- Ha margarin i en stor varm stekepanne. Ha i strimlet grønnkål og stek til kålen faller sammen og er litt sprøtt. Krydre med salt og pepper.
- Ha grønnkålen i en serveringsskål og dryss over mandler før servering.
Server gjerne mandelpotetmos til denne retten.