Kyllingminestrone med pesto

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Her er en italienskinspirert suppe proppet med gode grønnsaker, pasta og kylling. Den er superrask å lage. Vil du ha en ekstra god "finish" på suppen, så serverer du med revet parmesan og en skje pesto i suppa.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 4 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk purre
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 3 stk tomat
  • 2 l hønsebuljong (utblandet)
  • 125 g pastaskruer
  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 4 stilk sitrontimian

salt og nykvernet pepper

Tilbehør

  • ca. 3 ss pesto
  • 4 ss nyhøvlet parmesan

Slik gjør du

  1. Skjær grønnsaker og poteter i terninger og purre og selleri i ringer.
  2. Skjær et lite kryss i toppen av tomatene og ring rundt stilken. Kok opp vann i en liten kjele og legg i tomatene. Kok i et halvt minutt eller til skinnet løsner fra tomaten. Fjern så skinn og kjerner, og skjær fruktkjøttet i store biter.
  3. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  4. Fres løk raskt i litt olje. Tilsett grønsaker og buljong og la det småkoke noen minutter. Ha i kyllingkjøtt, kikerter og pasta og tomatterninger. La suppen småkoke til alt er mørt og gjennomvarmt.
  5. Smak til med hakket sitrontimian, salt og pepper.

 Server suppen god og varm med parmesan og en skje pesto i suppebollen.

Hjemmelaget pesto smaker ekstra godt. Lag gjerne en stor porsjon som kan oppbevares på glass i kjøleskapet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.