Kyllingleverparfait

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Server denne deilige kyllingleverparfaiten som en forrett med toast til.

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 1 ss olje
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss frisk rosmarin
  • 1 ss frisk timian
  • 112 dl madeira
  • 3 ss konjakk
  • 300 g kyllinglever i biter
  • 75 g smør
  • 2 dl melk
  • 3 stk egg
  • 2 stk eggehvite
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Finhakk sjalottløk og surr den i olje til den blir blank og myk. Tilsett urter, madeira og konjakk og la det småkoke til det er igjen ca. 2 ts av væsken. Slå ned temperaturen og ha i kyllinglever og resten av ingrediensene. Rør til smøret har smeltet.
  2. Hell alt over i en hurtigmikser og kjør til fin konsistens. Hell over i små smurte ildfaste former. Sett formene i en langpanne med varmt vann og stek i ovn ved 110 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl.
  3. Dekk formene med smeltet smør (må ikke koke) og små timian/rosmarinkvister.

Server kyllingleverparfaiten som en forrett med toast til.

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.